KAYSERİ MUTFAĞINDAN

HARCI İÇİN:
Yağlı kısmından koyun eti
Az miktarda soğan
Az miktarda domates ve biber
Çok az tuz

HAZIRLANIŞI:

Hamuru için hazırlanmış olan malzemeler beş dakika elle yoğrulduktan sonra on beş dakika mayalanmak üzere bekletilir. Harcı için hazırlanmış olan koyun eti sinirleri alındıktan sonra çift bıçak yardımıyla doğranıp birkaç saat bu şekilde bekletilir. Harcın içine az miktarda soğan ince ince doğranır, domates ve biberler isteğe bağlı olarak katılır. Tuz ilave edilir.
Hamur pide şeklinde açılarak karışım içine serpilir. 238-330 derecelik fırında üç dakika süreyle pişirilir.
Pişirilen cıvıklı üzerine ince kıyılmış maydanozlar atılır. Altı parçaya bölünerek sıcak servis yapılır.

Not: Develi cıvıklısı lezzeti ve yöreselliğiyle tüm ilçede oldukça yaygın bir durumdadır. Yöre yemekleri üzerine yazıhemen hemen her şiirde adı geçmektedir. Develi ile markalanan cıvıklı için ünlü Aşık Seyrani’nin de “Meşhur Develi Cıvıklısı” isminde bir fermanı bulunmaktadır. Cıvıklı eskiden kalma pidecilik geleneğinin Develi’de korunmasından dolayı Develi cıvıklısı adıyla anılmaktadır.