KAYSERİ MUTFAĞINDAN

1 adet yumurta
Tuz

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına alıp ortasını açarak tuzu ve yumurtayı ekleyin. Suyu da azar azar ekleyerek yoğurun. Çok sert veya çok yumuşak olmayacak kıvamda ele yapışmayana dek yoğurun. Bezeler alıp üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın.
Diğer taraftan soğanı rendeleyip acı suyunu süzün. Kıymaya ekleyin. Bahartalarını da koyup yoğurun. Hamur bezelerini az unla açın. Çok inceltmenize gerek yok. Eşit şekilde önce yukarıdan aşağı sonra da soldan sağa dik olarak kesin. Küçük kareler oluşturun. İçlerine yeteri kadar kıyma koyun ve köşelerinden birleştirin. Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin.
Ara ara kontrol edin fazla yumuşamasın. Sarımsakları ezin yoğurda katın ve biraz suyla açın. Tereyağını tavaya koyun eriyip kızınca salçayı koyun ve kavurun. Biraz suyla açın ve bir taşım kaynatın. Süzdüğünüz mantının üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu dökün. Servis edin. Afiyet olsun :)