KAYSERİ MUTFAĞINDAN

1 çay bardağı pekmez
2-3 damla limon suyu.

HAZIRLANIŞI:

Kayseriye ait mükemmel bir tatlı lezzet. Öncelikle şerbeti hazırlayalım, şerbet soğuk olacak çünkü. Tencereye su ve şeker katılır kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkılır, 10 dakika kaynatılır. 10 dakika sonunda pekmez eklenir ve karıştırılır. Tekrar kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için un, yoğurma kabına alınır ortası açılır. Ceviz hariç diğer malzemeler sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, süt, tahin, kabartma tozu ortasına katılır ve hamur yoğurulmaya başlanır. Çok yumuşak bir hamur olmuyor, biraz sert bir hamur oluyor. Hamur toparlanınca ceviz ilave edilir ve tekrar yoğurulur.
Dikdörtgen borcama elimizle bastırarak yerleştirilir, yüzü de yine elimizin orta kısmıyla düzeltilir. Her yere eşit gelecek şekil de ayarlanır. Daha sonra dilimlenir fırına vermeden istediğiniz şekilde kesilir. İster kare ister baklava dilimi şeklinde ben ince uzun dilimledim. Fırına vermeden pişmeden kesmek gerekiyor, piştikten sonra çatlar. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Kızardıktan sonra beş dakika beklenir ilk sıcağı geçen tatlıya soğuk şerbet gezdirilerek dökülür. Yaklaşık bir bir buçuk saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun :)