KAYSERİ MUTFAĞINDAN



PASTIRMA SARMASI

MALZEMELER:
4 parça dövülmüş biftek,
1 adet halka şeklinde doğranmış soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
8 dilim pastırma
4 adet yeşil soğan

YAPILIŞI:

Halka soğanlar, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği iyice karıştırılır. Bifteklere sürülerek 2 saat kadar dinlendirilir.
Dinlenmiş bifteklerin üzerinden soğanlar alınır.
Bifteklerin içine pastırma ve ince doğranmış taze soğanla birlikte baharat serpip sarın. Etlerin açılmaması için 2 ucundan kürdanla tutturulur ya da iple bağlanır. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartılır. Etleri servis tabağına alınır.

Etlerin kızardığı tavada un, domates, hardal, tuz, karabiber, maydonoz ve suyla pişirilir. Un kokusu gidene kadar pişirilir. Hazırlanan sos et sarmalarının üzerine dökülerek servis yapılır.