BAŞKANIMIZIN MESAJI

Ali Ulvi BAKIR

Değerli Üyelerimiz ve Hemşehrilerimiz,

2021 yılında devraldığım Genel Başkanlık görevine 19 Mart 2023’te Ankara Latanya Otel’de yapılan Kayseri İli Yardım Derneği (KİYAD) Genel Kurulunda üyelerimizin göstermiş olduğu teveccühle bir kez daha seçilmiş bulunuyorum. Bilvesile, her birinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemizdeki benzer dernekler arasında saygın ve prestijli bir konumda bulunan Kayseri İli Yardım Derneği, toplumsal bağları, yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmek, kamu yararına işbirliği ve mutabakat ortamını geliştirmek, demokrasinin olgunlaşması ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla kurulduğu 1947 yılından günümüze kadar önemli organizasyonlar gerçekleştirmiştir. Amacımız, Kayseri İli Yardım Derneği’nin misyonunu aynı şekilde devam ettirmek, kurumsal imaj ve itibarını korumak, hazırlanacak yeni projelerle üyelerimize, hemşehrilerimize, şehrimize ve ülkemize yararlı hizmetlerde bulunmaktır. Bunun için bizlerin ortaya koyacağı çalışma enerjisi ile Kurullarda görev yapan yöneticilerimizin ve üyelerimizin destek ve katkılarını çok önemsiyorum.

Bilindiği gibi, Kayseri İli Yardım Derneği, Bakanlar Kurulu’nun 1955 yılında aldığı kararla “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü kazanmıştır. Bu doğrultuda, yardım faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha iyi ekonomik koşullarda eğitim alabilmesi için çok sayıda üniversite öğrencisine karşılıksız burs desteği sağlıyoruz. 2004 yılında kurulan Kayseri İli Yardım Derneği Türk Sanat Müziği Koromuz, Müzik Direktörü Necmettin AKBEN yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Geniş katılımlı konserlerimiz güzide salonlarda devam ediyor. Üyelerimizin güzel vakit geçirebileceği, ortamları eskiden olduğu gibi şimdi de Genel Merkez binamızda sunmaya devam ediyoruz.

Gerek Genel Merkezimiz olsun, gerek İstanbul, İzmir ve Kocaeli Şubelerimiz olsun tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle planlanan bazı faaliyetleri maalesef gerçekleştiremedik. Yeni dönemde sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler ve yardımlar başta olmak üzere birçok konuyu yeniden ele alacağız. Bize yol gösterecek tüm tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyoruz. Bizlere ulaşmak isteyen hemşehrilerimiz için elektronik posta adresimiz kayseridernegi@yahoo.com.tr, internet adresimiz www.kayseridernegi.org.tr’dir. Bunun dışında Instagram sayfamızı da yayına alıyoruz. Lütfen sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz. Şahsım ve Merkez Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi iletir, yürekten saygı ve sevgilerimi sunarım.

Eyüp Bülent GÖNCÜ
Kayseri İli Yardım Derneği